Inici » Cultura, Destacat, Fundació, General

Llibres de festa major. Setembre 2020

6 setembre 2020 adminas Cap comentari

 

“La Misericòrdia. El llibre de mossèn Domingo Mauri” de Felip Fucho Pascual  i “L’àvia que perdia  les paraules” de Pere Martí i de Joan Miró.

Podeu trobar els dos llibres a la Biblioteca de la Fatarella i comprar a la Fundació el Solà, a les botigues de La Fatarella,  a les llibreries de la Ribera d’Ebre, Gandesa, Tortosa, Reus, Vilafranca del Penedès i des de casa per internet a través de la pàgina web de la Fundació : https://www.fundacioelsola.org/botiga/?v=33a61062aa4d a la botiga virtual.

El primer llibre: “L’àvia que perdia  les paraules” de Pere Martí i de Joan Miró, és un conte juvenil, el número 5 de la col·lecció contes de Terra i Pedra. Els seus autors ja van publicar junts  “El xiquet i el poble perdut”. Tots dos llibres molt i molt  recomanables per a joves, però que poden llegir els adults i el més petits acompanyats pels grans.

Conte Alzeimer

L’àvia pateix la malaltia de l’Alzheimer i el xiquet viu la guerra civil, dos temes durs però que la sensibilitat i la professionalitat dels autors en fan una lectura amable i ens fan reflexionar per portar millor situacions difícils que la vida no ens estalvia

 

“El xiquet i el poble perdut”  el vam presentar presencialment abans de la pandèmia. No va poder ser de la mateixa manera “La Misericòrdia. El llibre de mossèn Domingo Mauri” de l’autor i historiador de La Fatarella Felip Fucho Pascual.

.

Llibre Mauri

Les noves tecnologies van permetre fer la presentació virtual i celebrar així la diada de Sant Jordi 2020. Aquí podeu veure el vídeo tranquil·lament a casa https://www.youtube.com/watch?v=UkV_L8o5P_U

 

El llibre parla de la Fatarella amb els ulls d’un capellà, que a més d’exercir com a tal, era una persona curiosa, com explica l’antropòleg Antonio Flores en la presentació del llibre, àvid  de coneixements i a més de parlar de temes religiosos: la Mare de Déu de la Misericòrdia, la novena,  trobareu també temes d’història, de paisatge i sobre la gent de la Fatarella. Mossèn Mauri parla molt bé del poble, de la seu gent, li va agradar, fa unes descripcions que et fan imaginar un poble diferent, ens evoca un passat no gaire llunyà.

 

En este any estrany, que ens obliga a estar quiets i a passar moltes hores a casa, la lectura pot omplir estes hores, fer-les més passables. Crec que cap dels dos llibres us decebrà, crec que us agradaran. A mi m’han encantat, per això us recomano la seua lectura.

 

Fina Font

 

 

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.