Inici » Arquitectura i urbanisme, Comarques, Cultura, Destacats, Fundació, General, Patrimoni històric

VIII Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca

22 abril 2015 adminas Cap comentari

Organitzada per l’Associació Cultural del Matarranya i la Coordinadora d’Entitats, tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de maig a Calaceit.

Trobada_preservacio_calaceit2015

Aquest esdeveniment forma part de les Trobades bianuals en defensa del patrimoni en pedra seca que té com a finalitat difondre i donar a conèixer l’immens patrimoni immoble que gaudeixen les terres de parla catalana.

I cada vegada les Trobades es realitzen en diferents indrets, facilitant l’intercanvi, el coneixement i fent possible l’acostament geogràfic i cultural. Aquestes estan promogudes per la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca, un grup multidisciplinari sense ànim de lucre que aplega entitats, associacions i col·lectius de caire divers amb l’objectiu de difondre, coordinar, intercanviar i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca català.

Aquesta VIII Trobada es durà a terme a Calaceit (Matarranya) es troba situat a la província de Terol, entre les confluències dels rius Matarranya i Algars. El seu conjunt urbà és un dels millors conservats de la comarca. En la seva bellesa arquitectònica es fonen el característic color daurat de la pedra i el rogenc de les teulades de les cases.

Per més informació podeu consultar el següent pdf amb el programa de la Jornada.

 

Els comentaris estan tancats.