Inici » Cultura, Ecologia, General

Montsec: Destinació turística Starlight : La Llum dels estels

4 desembre 2013 adminas Cap comentari

Centre d'Observació de l'Univers (Autor: Jordi Bas)

Les Destinacions Turístiques Starlight són llocs visitables que posseeixen excel·lents qualitats per a la contemplació dels cels estelats i la pràctica d’activitats turístiques basades en aquest recurs.

La Fundació Starlight, avalada per la Unesco, ha inclòs en la delimitació de la zona del Montsec certificada com a Destí Turístic un total de 24 municipis pertanyents a les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà i li ha concedit el certificat al Montsec per les bones condicions per a la contemplació d’estels. Igualment s’ha concedit  distinció de Reserva Starlight a una àrea del Montsec . Les reserves  Starlight consisteixen en espais naturals amb un grau encara major quant a qualitat del cel nocturn i accés a la llum dels estels, així com una major exigència i compromís per a la defensa d’aquests elements.

montsec_pam_42Iniciativa starlight (La Llum dels Estels)

La iniciativa starlight (La Llum dels Estels) es concep com una campanya internacional en defensa de la qualitat dels cels nocturns i el dret general a l’observació de l’estels, oberta a la participació de totes les institucions i associacions científiques, culturals i ciutadanes relacionades amb la defensa del firmament. Es pretén així reforçar la importància que els cels nocturn nets tenen per a la humanitat, realçant i donant a conèixer el valor que aquest patrimoni en perill posseeix per a la ciència, l’educació, la cultura, el medi ambient, el turisme, i evidentment, com a factor qualitat de vida. Un important aspecte de la iniciativa és ajudar a difondre els beneficis directes i indirectes, tecnològics, econòmics o culturals, associats a l’observació dels estels.

Per una nova cultura de la il·luminació

La limitació de la contaminació lumínica i la recuperació de la qualitat del cel nocturn ha de formar part de la nova cultura de les ciutats sostenibles i compromeses amb el canvi climàtic.

Podeu ampliar informació:

Fundació Starlight

Observatori Astronòmic del Montsec:

Els comentaris estan tancats.