Inici » Ecologia, General, Món

Don Simón, Campofrío i Mercadona receptors d’importants subvencions de la política agrària comú europea

6 juny 2012 adminas Cap comentari

Logo Veterinaris sense fronteresSegons informen Veterinaris Sense Fronteres Don Simón ha rebut 5,5 milions d’euros, Campofrío  2 milions d’euros i la cadena de supermercats Mercadona 2,6 milions d’Euros dels fons públics europeus.

Amb aquest informe denunciem el “acaparament” de les ajudes, destacant que el 75% dels diners es queda entre només un 16% dels beneficiaris mentre que el 50% de les persones que han rebut ajudes, ha rebut quantitats per sota dels 1.250 € en concepte d’ajuda. Entre els grans beneficiats per aquestes subvencions també trobem noms molt coneguts com la casa d’Alba que aquest any ha rebut 2 milions d’Euros.

Logo Unió EuropeaAquestes dades contrasten amb la situació agrària a l’estat espanyol. Al mateix temps que succeeix tot això, l’agricultura familiar sofreix una crisi de preus sense precedents, aixafada per una agroindustria cada vegada més poderosa i uns supermercats més agressius. Davant la impossibilitat de rebre un preu just i digne per la seva producció (per la inexistència d’una política de preus) milers d’explotacions familiars cada any es veuen obligades a tirar el tancament, són literalment “desnonats” de les seves terres i les seves explotacions per la pressió dels mercats, fins i tot els especulatius.

Sabíeu que existeixen organitzacions que lluiten per la Sobirania Alimentària, amb sistemes alimentaris locals que estimulen les economies locals i generon ocupació ?

http://www.plataformarural.org

http://viacampesina.org

 

Us podeu descarregar l’informe de Veterinaris Sense Fronteres al següent enllaç:
http://veterinariossinfronteras.org/news/es_ES/2012/05/15/0002/una-pac-para-el-1

 

 

Els comentaris estan tancats.