Inici » Comarques, Ecologia, General, La Fatarella

La ubicació de les basses a La Fatarella i les magnituds de la central hidroelèctrica reversible

5 maig 2012 adminas Cap comentari

La FatarellaAls Valencians i als Raïmats podrien anar situades dues basses equivalents a 210 camps de futbol com el del Barça i la construcció d’un gran túnel de 9 a 13 metres de diàmetre.

Alfatara Digital creu poder informar que:

 

Veïns i veïnes de les poblacions afectades

Encara no han estat informats oficialment per ningú. Sembla que la cosa encara va per dalt.

Ubicació:

Per les informacions recollides per Alfatara digital una bassa aniria situada als Valencians i una altra als Raïmats

Superfície:

La Superfície de les dues basses de la central hidroelèctrica reversible  equivaldrien a 210 camps de futbol com el de l’equip de futbol de Barcelona.

Transport de l’aigua a les basses

Seria a través d’un gran túnel de 9 a 13 metres de diàmetre

NuclearPotència

La central hidroelèctrica reversible seria aproximadament de 3.000 MW de potència equivalent a la potència de tres reactors nuclears.

Impactes ambientals

Encara no és coneixen

Impactes sobre els serveis municipals dels pobles afectats: sanitat, ensenyament, seguretat i habitatge

Encara no es coneixen

Inversió

La inversió per les dades publicades pels mitjans d’informació seria de més de 2.000 milions d’euros,  l’equivalent a més de tres-cents mil milions de les antigues pessetes o l’equivalent a construir més un milió set-cents mil pisos d’un valor de 200.000, 00 euros.

Empresa

Sembla que l’empresa impulsora del projecte seria una empresa catalana que hauria executat moltes obres públiques de diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya, d’organismes com G.I.S.A (Gestió d’Infraestructures, S.A.), R.E.G.S.A. (Regs de Catalunya S.A.) i més organismes públics de Catalunya i de fora.

Terminis previstos d’execució

Sembla que la voluntat de la Generalitat seria que les obres comencin a l’any 2015 i acabin l’any  2020 ( DT 04-05-2012)

Informacions dels Ajuntaments de Riba-Roja i de La Fatarella

Les coneixem pel publicat als mitjans d’informació.

L’Alcalde de La Fatarella, Fermí Ruana,  per informacions del Diari de Tarragona de data 27 d’abril de 2012 diu que encara no ho ha vist cap document i que és conscient que la inversió preveu un embassament artificial al municipi, raó per la qual es va mantenir a l’expectativa de conèixer «les repercussions ambientals» de la inversió tot i admetre que, a priori, «pot generar beneficis als dos pobles». http://www.diaridetarragona.com/ebre/066994/empresa/projecta/ribaroja/inversio/hidroelctrica/2100/milions/deuros.

El que sembla disposar de més informació és l’alcalde de Riba-Roja, Antonio Suárez, que per informacions del setmanari L’Ebre de data 4 de maig de 2012, explica que el projecte es troba en una fase molt embrionària, que ha iniciat negociacions amb al Generalitat de Catalunya i que treballa des de fa temps per aconseguir el consens social i polític del territori. També ha confirmat que caldria construir grans basses d’aigua al terme municipal de La Fatarella.

Generalitat de Catalunya

Segons informacions publicades el dia 4 de maig de 2012 al Diari de Tarragona i signades pel periodista A. Caralt el Govern de la Generalitat de Catalunya dona suport al projecte que requerirà obtenir la concessió d’aigües de la Confederació Hidrogràfica de l’ Ebre i superar una llarga tramitació ambiental

Partits polítics parlamentaris catalans

Sembla que el dia 26 d’abril de 2012 fou presentat al projecte als partits polítics catalans  (DT 04-05-2012).


Els comentaris estan tancats.