Inici » Cultura, General, Patrimoni històric

Homenatge a Josep Termes a l’Ateneu Barcelonès

21 març 2012 adminas Cap comentari

Homenatge Josep TermesEl passat dia 27 de febrer de 2012 a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès es va fer un homenatge a Josep Termes, en presència de la seva família i un nombrós públic, del qual us presentem el següent vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=R1xt3dxNyVM

A l’acte hi van intervenir amics i/o antics alumnes que ja s’han fet grans i continuen d’alguna forma la seva obra, que van parlar-nos de la significació de Josep Termes com a persona i historiador des de diferents punts de vista.

L’acte fou presentat per Agustí Colomines, historiador i director de la Fundació Catalanista i Demòcrata i intervingueren per aquest ordre: Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya; Enric Olivé, director de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural; Teresa Abelló, professora de la Universitat de Barcelona (UB) i Jordi Casassas, catedràtic d’Història Contemporània de la UB.

Van remarcar els seus estudis sobre les arrels populars del catalanisme i sobre el moviment obrer i la relació entre aquest i el catalanisme. També es va destacar la seva última gran obra “Història del moviment anarquista a Espanya” Podeu consultar la següent pàgina web: http://www.bcncultura.cat/llibres/historia-del-moviment-anarquista-a-espanya-de-josep-termes/

A partir de l’any 1940 i durant 20 anys va passar els estius a La Fatarella. Podeu consultar l’article que li va dedicar l’informatiu  Alfatara Digital de la Fundació el Solà http://www.alfatara.com/?p=5119 amb motiu de la seva mort on hi ha la seva biografia i diferents entrevistes.

 

 

 

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.