Inici » Activitats Fundació, Cultura

Xerrada “Euskadi: El viatge cap a la pau. De l’esperança als fets”

4 febrer 2012 adminas Cap comentari

Cartell Xerrada LokarriEl dissabte 18 de febrer a les 19.30 h a la seu de la Fundació el Solà de la Fatarella. La xerrada anirà a càrrec d’Ana Elvira, coordinadora de Col·laboradors de LOKARRI (Xarxa ciutadana per l’acord i la consulta – Akordioaren eta konsultaren aldeko herritarren sarea), i tindrà lloc la projecció del documental “Pluja seca”.

La Fundació el Solà ha organitzat aquesta conferència per donar a conèixer de primera mà, sense intermediaris,  directament,  com es viu actualment a Euskadi el final de la violència i en quin  moment es troba el procés de pau .

Amb aquest objectiu hem invitat a l’organització  Lokarri, que ha designat a Ana Elvira, coordinadora dels seus col·laboradors , per tal d’impartir la xerrada :  “Euskadi: El viatge cap a la pau. De l’esperança als fets”.

Lokarri, nascuda el 18 de març de l’any 2006, treballa per la pau i la normalització a Euskadi tenint com a referència tres principis bàsics:

  • la defensa de la no violència, la vida i els drets humans com a absolut ètic.
  • l’opció pel diàleg sense exclusions i el pluralisme com a fonament de la convivència.
  • el respecte a la voluntat popular i als principis democràtics com a regla bàsica de la política.

Us animem a aprofundir sobre aquesta organització visitant la seva pàgina web :

http://www.lokarri.org

Lokarri va impulsar la conferència Internacional per a promoure  la resolució del conflicte en el País Basc que es va celebrar a Donosti/Sant Sebastià  el passat dia 17 d’octubre de 2011.

A la citada conferència hi van participar Kofi Annan, Secretari General de les Nacions Unides entre 1997 i 2006, l’ exprimera ministra de Noruega, Gro Harlem Bruntland,  l’exprimer ministre d’Irlanda, Bertie Ahern, el líder del Sinn Fein, Gerry Adams, l’ex ministre d’Interior i Defensa de França Pierre Joxe i  Jonathan Powell, excap del gabinet de l’exprimer ministre britànic Tony Blair.

D’aquesta conferència va sortir una declaració que podeu consultar al següent enllaç:

http://www.lokarri.org/files/File/PDF/Ebazpena-Declaraci%F3n%20Conferencia.pdf

Bàsicament es feia una crida a ETA perquè fes una declaració on anunciés el cessament definitiu de la activitat armada i a partir d’aquí que s’ iniciés un procés de diàleg entre tots els actors governamentals, polítics i socials per a aconseguir la reconciliació tenint presents a totes les víctimes del conflicte.

 

Els comentaris estan tancats.