Inici » Comarques, Ecologia, Energia eòlica, Món, Nuclears

Any 1976. CARE: Comissió d’Apoderats de la Ribera d’Ebre. Uns / els precursors de la / les revolta /-es

8 juliol 2011 adminas Cap comentari

“[...] La solució als problemes  actuals de les Terres de l’Ebre [...] serà al nostre abast si existeix una unió estreta i efectiva entre tota la gent de bona voluntat de les Terres de l’Ebre català [...]” (novembre de 1976)

Com s’explica al document de novembre de 1976, el CARE es definia com una organització popular per a la defensa de la Ribera d’Ebre, amb la mirada posada a les Terres de l’Ebre català, als Països Catalans i a totes les terres riberenques de la conca de l’Ebre.

En temps de la dictadura franquista es van organitzar per lluitar contra l’intent de fer preses a Xerta i Garcia (1960-1964), contra els projectes de transvasaments a les conques del Pirineu oriental i del Xúquer i contra les centrals nuclears d’Ascó.Logo antitransvasament: nus en un tub

Us animem a llegir aquest document del CARE de novembre de 1976, per poder copsar que quasi sense descans moltíssimes generacions de les Terres de l’Ebre, en dictadura i en democràcia, han lluitat i lluiten per defensar la seva dignitat, els seus recursos naturals i moltes més coses contra empreses de tota mena aliades amb els governs d’aquí i d’allà.

Peça superior d'un aerogenerador de la companyia EDP RenovablesSembla ja formar part de l’ADN de la gent d’aquestes terres revoltar-se contra governs i empreses, amb diferents resultats.

Que passarà amb el cementiri nuclear? S’iniciarà el camí cap un futur sense nuclears?

Del CARE al CANC i… tiro porque me toca.

[Anar a la presentació de l'exposició]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.