Inici » Món, Nuclears, Opinió

Sardenya es mostra contrària a l’energia atòmica en un referèndum oficial

17 maig 2011 adminas Cap comentari

Els habitants de l’illa van votar sobre la possibilitat d’instal·lar infraestructures nuclears a l’illa · Una mica més del 97% dels votants han dit que no volen energia nuclear al seu país

Els sards han donat l’esquena de forma pràcticament unànime a la construcció de centrals nuclears a Sardenya. En un referèndum celebrat  els dies 15 i 16 de maig una mica més del 97% dels votants han dit que no volen energia nuclear al seu país. I ho han fet amb una participació de gairebé el 60%, que els mitjans sards i italians no dubten a qualificar de «rècord».

La votació, que no era vinculant, es feia coincidint amb les eleccions municipals celebrades en diverses ciutats de Sardenya. La pregunta del referèndum demanava als sards si eren «contraris a la instal·lació a Sardenya de centrals nuclears i de llocs per a l’emmagatzematge de residus radioactius». El «sí» ha obtingut més del 95% en totes les províncies de l’illa.

Sardenya no té cap instal·lació nuclear. Amb tot, ja fa temps que és esmentada com una de les zones on el govern italià veuria amb bons ulls la implantació de centrals o de magatzems de residus, atesa la naturalesa geològica del sòl: sòlid i sense gran risc sísmic. De fet, ja hi ha possibles emplaçaments en una àrea al sud d’Oristà i a Teulada, a la costa sud.

Podeu llegit l’article senser a la web de Vilaweb

Més informació Comitè contra l’Energia Nuclear de Sardenya

[Anar a la presentació de l'exposició "25 anys de Txernòbil..."]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.