Inici » Cultura, General, Món, Nuclears

Llibre: Les silences de Tchernobyl. L’avenir contaminé

21 abril 2011 adminas Cap comentari

[Índex de publicacions sobre Txernòbil]

Galia: Les silences de TchernobylGalia Akerman, Guillaume Grandazzi, Frédérick Lemarchand

Les silences de Tchernobyl. L’avenir contaminé

Éditions Autrement, col·lecció «Mutations»París, 2a edició, 2006

ISBN: 978-2-7467-0821-3

DL: avril 2006

De vuit a nou milions de persones viuen, i viuran molt més temps encara, en els territoris contaminats d’Ucraïna, Rússia i Bielorússia.

Aquest important desastre nuclear, l’«accident» industrial més gran de la història de la humanitat, ha produït poca expressió artística, amb la notable excepció de La Supplication d’Svetlana Alexievitx, i els seus herois, els liquidadors, han romàs anònims, oblidats. Però aquest incident no ha desaparegut de la memòria ni de la vida quotidiana de les persones a qui, literalment, els va canviar el món.

Com hem de repensar, gairebé 20 anys després, aquella tragèdia de la qual es van ocultar i minimitzar les conseqüències, des del principi, tant localment com a tot Occident?

Aquest llibre reeditat i actualitzat, completat amb noves contribucions, fotografies i testimoniatges inèdits de gairebé dues dotzenes d’autors –molts dels quals són, a la seva manera, actors, activistes i testimonis–, intenta trobar el sentit i la mesura del desastre. Nova teoria de l’accident, entrevista amb l’exlíder soviètic Mikhaïl Gorbatxov, reflexions sobre la gestió de riscos i la rehabilitació de les condicions de vida centrant-se en les conseqüències sanitàries a França, emergència de mobilitzacions ciutadanes, constitueixen diverses maneres d’examinar el destí de Txernòbil i, per tant, de la humanitat en l’era atòmica.

[Índex de publicacions sobre Txernòbil]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.