Inici » Cultura, Món, Nuclears

Llibre: Txernòbil. Confessions d’un reporter

21 abril 2011 adminas Cap comentari

[Índex de publicacions sobre Txernòbil]

Kostin: Confessions d'un reporterIgor Kostin

Txernòbil. Confessions d’un reporter

Editorial Efadós

El Papiol (Barcelona), 2006

ISBN: 978-84-95550-99-6

DL: B-4943-2011

Amb la col·laboració de Thomas Johnson i Galia Ackerman

Traducció al català d’Ismael Calvet i Valentín

Anomenat l’Home Llegendari pel Washington Post, Igor Kostin és un testimoni capital de la catàstrofe de Txernòbil. El 26 d’abril de 1986, al cap de poques hores de l’explosió, sobrevola la central. La radioactivitat és tan forta que totes les seves pel·lícules es tornen negres. Només podrà salvar una foto: aquesta foto farà la volta al món. Sorprès per l’abast de la catàstrofe i pel silenci de les autoritats, Igor Kostin decideix quedar-s’hi i viure enmig dels 800.000 liquidadors que s’aniran succeint al lloc de l’accident. Ell mateix, estant irradiat, no deixarà de fotografiar la central i la zona prohibida que l’envolta durant vint anys. La seva història es confon amb la de Txernòbil. Ha vist l’evacuació dels pobles, la construcció del sarcòfag, homes desplaçant a mans nues blocs radioactius, cementiris de màquines, jardins i horts contaminats que han tornat a ser terres salvatges en què l’home ha perdut el seu lloc… Per primer cop ens ho explica, amb paraules i amb imatges.

[Índex de publicacions sobre Txernòbil]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.