Inici » Activitats Fundació, Fundació, General, Nuclears

Contactes, informació i horaris

14 abril 2011 adminas Cap comentari

Us convidem a visitar l’exposició “25 anys de l’accident nuclear de Txernòbil. Les víctimes de l’enemic invisible”. Va ser inaugurada el dimarts 26 d’abril a les 8 del vespre, i restarà oberta fins el dia 31 de juliol a la seu de la Fundació el Solà.

[Descarregar el tríptic de l'exposició]

LLOC
Fundació el Solà
C. Solà, 23
43781 La Fatarella
Telf. 977 41 39 02

HORARIS
Dimarts, dijous i dissabtes de 9.30 a 13.30 h
Dimecres i divendres de 16 20 h
Visites guiades a hores concertades

ACTIVITATS: consulteu-les

Fotografia accident Txernobil

Primera vista del reactor destruït, la tarda del 26 d'abril del 1986. Fotografia d'Igor Kostin

Poc podíem imaginar que l’exposició coincidiria amb l’accident nuclear del Japó. Molt abans ja treballàvem amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per poder muntar a la Fatarella (Terra Alta) aquesta exposició, basada en part en el material fotogràfic, audiovisual, etc. que el CCCB va presentar a Barcelona l’any 2006 a la mostra «Hi havia una vegada Txernòbil». Igual que el CCCB, comptarem amb la presència de qui en va ser la comissària, Galia Ackerman, juntament amb altres conferenciants.

Amb aquesta exposició, la Fundació vol ajudar a entendre el com i el perquè i quines conseqüències va tenir l’accident nuclear, amb fotografies, objectes, vídeos, textos i dibuixos dels xiquets i xiquetes de Txernòbil. De tota manera, us recomanen que consulteu el llibre editat pel CCCB amb motiu d’aquella exposició per tenir una visió global i profunda de la magnitud de l’accident.

Finalment us volem recomanar també que seguiu l’exposició aquí, a l’Alfatara,  revista digital de la Fundació el Solà, en què trobareu més informació dels seus continguts, les activitats paral·leles, i també informacions i estudis sobre el moviment antinuclear i ecologista, amb una interessant selecció de cartells, fotos, adhesius, etc., dels anys 1970 i 1980. I moltes coses més.

Us esperem!

[Consulteu les activitats paral·leles]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.