Inici » Comarques, General, La Fatarella

El Ral·li de Catalunya passarà per les nostres comarques.

12 octubre 2010 adminas Cap comentari

El ral·li de Catalunya és una activitat que mou en un espai de temps i en un àmbit concret una quantitat de persones i de vehicles molt important.

El desplegament de tota mena que implica i les afectacions a les carreteres de les nostres comarques, no només el dia que passen formalment en cursa, sinó abans i tot, comporten un impacte al nostre territori que no és assumible ni pel medi natural, ni per la mobilitat i desenvolupament normal de la vida les persones que hi vivim: talls de carretera, vehicles a velocitats desmesurades per unes carreteres dimensionades per a fluxes petits, masos aïllats, etc.

Els dies concrets del ral·li l’allau de cotxes i gent que es desplaça al Priorat suposa una massificació importantíssima. Segons informació provinent dels mossos d’esquadra, en el Molar, s’hi pot arribar a concentrar molta més gent de la que habita en tota la comarca. En alguna ocasió, la mateixa organització ha hagut de suspendre un tram per qüestions de seguretat.

La difusió que es fa pels mitjans de comunicació del ral·li no té en compte en cap cas la realitat del territori per on passa, amb la qual cosa es fals que representi una promoció per a les nostres comarques. A mes el públic seguidor d’aquesta mena de competicions no acostuma a ser el que ens visita durant la resta de l’any: gent que valora entre altres coses un entorn ben preservat, una tranquil·litat i una manera de viure ben lluny d’allò que representa el ral·li. I això sense esmentar els comportaments incívics que sovint deixen bona petjada els dies posteriors.

Per acabar, quan des de les administracions es fan campanyes per a l’estalvi i de conducció racional, quan des de la societat civil es reclama abaratir el preu del combustible, cada dia més escàs, quan se’ns fa evident que el model de creixement ha de canviar radicalment si no volem autodestruir-nos, trobem injustificable que encara es promoguin aquesta mena d’activitats que contradiuen de manera flagrant qualsevol criteri de sostenibilitat.

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.