Inici » Ecologia, General, Nuclears

Guerra cibernètica contra les nuclears. Nous motius per oposar-se a l’energia i al cementeri nuclear

12 octubre 2010 adminas Cap comentari

Guerra cibernètica contra una central nuclear de l’Iran.

Un cuc informàtic ha infectat el complex d’ordinadors personals de la central nuclear de Busher, a l’Iran,  segons ha informat l’agència oficial de notícies IRNA.

L’Iran ha patit l’atac cibernètic més gran de la història, amb un virus reconegut com a Struxnet. És una guerra de nova generació, i els serveis d’intel·ligència israelians ja fa anys que estan millorant la seva capacitat tant ofensiva com defensiva.

La lluita contra  el cementeri nuclear a Ascó

Tot això ens porta a ratificar cada vegada amb més certesa la fragilitat de la seguretat nuclear. Per tant, la notícia de la guerra cibernètica és un motiu més per demanar un pla de tancament de les nuclears i, evidentment, oposar-nos a la implantació d’un cementeri nuclear de gran capacitat a les nostres comarques. Esgarrifa tanta frivolitat dels que defensen el cementeri nuclear com si es tractés d’una fàbrica de xocolata.

La CANC, Coordinadora anticementeri nuclear de Catalunya, i  altres entitats i plataformes catalanes continuen mobilitzades. Després de l’acció de tallada de trànsit a Ascó el dia 26 de setembre i de la concentració davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona el dia 7 d’0ctubre, la  propera acció és una marxa des de Móra d’Ebre fins a  Ascó el dia 17 d’octubre. Si voleu més informació, consulteu el calendari d’activitats reivindicatives següent, aquí.

El moviment crític anb les instal·lacions nuclears  s’estén a Alemanya.

Milers de persones marxen a Berlín contra l’allargament de la vida de les centrals nuclears que pretén el govern d’Angela Merkel.

La capital alemanya va ser escenari de la manifestació més massiva contra les centrals nuclears d’ençà de l’accident de Txernòbil, a Ucraïna, el 1986.

Considerem que aquesta notícia reforça el moviment antinuclear a la nostra terra, tot recordant que  sense nuclears no hi ha residus radioactius.

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.