Inici » Qui som?

Qui som?

Seu de la Fundació el Solà

LA FUNDACIÓ EL SOLÀ és una entitat sense ànim de lucre que va ser creada l’octubre de 1999. La seva finalitat és contribuir a l’estudi, la conservació, el desenvolupament i la divulgació del patrimoni cultural, principalment de la Fatarella, però també de la Terra Alta i de les comarques veïnes de parla catalana, amb una atenció especial als sistemes de construcció en pedra en sec.

ÉS SITUADA A LA FATARELLA, un poble de la Terra Alta d’uns 1.300 habitants, en una zona de muntanya amb un ric patrimoni per estudiar, protegir i promoure.

LA SEU ÉS UN EDIFICI DE 1726, situat al carrer Solà, al centre històric del poble. És una de les cases que formava part de la muralla que a l’edat mitjana i final del segle XVIII tancava el poble. Hi ha una part de nova construcció que dóna al carrer Vall d’Estudi, on són instal·lats els serveis de la Fundació.

BIBLIOTECA I CENTRE DE DOCUMENTACIÓ. La Fundació el Solà es un centre de documentació i d’interpretació del patrimoni cultural i natural, que disposa de mitjans escrits, fotogràfics i audiovisuals d’un banc de dades informatitzat sobre la Fatarella, la Terra Alta i les comarques veïnes. La Fundació treballa per ampliar el seu fons bibliogràfic i documental i organitza exposicions, conferències i cursos de formació, entre altres.

Seu de la Fundació el Solà Seu de la Fundació el Solà Seu de la Fundació el Solà