Inici » Destacat, General

PRESENTACIONS DE LLIBRES: Els anjubs de la Torre de l’Espanyol

22 març 2017 adminas Cap comentari

anjubsEl passat dissabte 18 de març vam presentar el llibre: Els anjubs de la Torre de l’EspanyolLa presentació va anar a càrrec de Mercè Vea, Maria Montané, M. Teresa Castelló, Eva Artal i Joaquim Jornet.

Aquest llibre és el resultat de la catalogació dels anjubs del terme municipal de la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre).

Són construccions de pedra seca que foren, en altres temps, construïdes pels pagesos amb la finalitat de recollir aigua de pluja per al consum propi i dels animals, principalment quan treballaven en partides allunyades de la població i mancades d’aigua. El llibre recull la memòria oral de diversos informants que ens narren les seves vivències i records amb relació al seu ús i tècnica constructiva.

La catalogació dels 64 anjubs es presenta en forma de fitxes, amb indicacions de com arribar-hi, la geolocalització, les dimensions, les dimensions, l’estat de conservació i fotografies de cadascun d’ells.

Es tracta, en definitiva, d’un llibre que anima al caminant a descobrir unes construccions insòlites, llegat dels nostres avantpassat.

Va ser una exposició molt interessant del treball realitzat.

En acabar l’acte vam poder gaudir d’un tast d’un vi blanc del Celler Bàrbara Forés DO Terra Alta de Gandesa. Per guiar-nos en el tast vam comptar amb la participació de M. Carmen Ferré i Manolo Sanmartín.

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.