Inici » Activitats Fundació, Cultura, Fundació, General

Jornada de reconeixement del patrimoni en Pedra Seca

7 maig 2016 adminas Cap comentari

cursurvestiu16

El paisatge rural es va transformar entre finals del segle XVIII i sobretot al llarg del segle XIX amb la proliferació del treball intensiu al camp. Així, les construccions amb pedra seca van passar a tenir una forta presència en la imatge del territori. Amb els canvis socioeconòmics posteriors, conseqüència de la revolució industrial, aquesta activitat va decaure i va deixar un important llegat que ha perdurat fins als nostres dies. L’objectiu del curs és introduir els estudiants en la construcció de la pedra seca com a tècnica constructiva patrimonial.
Programa:
10:00 – 10.30 h Presentació de la jornada, Dr. Josep Lluís i Ginovart, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i director de la UnitatPredepartamental d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

10.30 – 11.15 h “Introducció a les construccions de pedra seca”, Sr. Sergio Coll Pla, professor de l’Escolta Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

11.30 – 12.15 h “Reconeixement de les propietats mecàniques de les construccions de pedra seca”, Dr. Agustí Costa Jover, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

12.15 – 13.00 h “La conservació de les construccions de pedra seca”, Sra. Neus Borrell Cedó i Sr. Gatano Blanch Gironés, Fundació el Solà.

15.30 – 17.30 h Visita a les construccions de pedra seca de la Fatarella, Sra. Neus Borrell Cedó, Sr. Gatano Blanch Gironés, Fundació el Solà.
Més info dels cursos de la URV: http://www.urv.cat/estudis/universitat_estiu/index_tgn.html

Més info d0′aquest curs: http://afc.urv.cat/pls/uestiu/urv_web.fitxa_curs?p_codi=2016014&p_ana=2015

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.