Inici » Cultura, Llibres

Hi ha homes que t’inviten a ballar

6 febrer 2014 adminas Cap comentari

L'AltraEls addictes a la lectura estem d’enhorabona! L’altra, la segona novel·la de la Marta Rojals, ens satisfà plenament, tens ganes de llegir més i més, fins i tot de tornar a llegir la primera novel·la: Primavera, estiu, etcètera. El fet que L’altra estigui en el número u dels rànquings de llibres més llegits, i que Primavera, estiu, etc. s’hagi posat en un tercer lloc, ho corrobora.

Tots els suplements de lectura de tots els diaris han parlat unànimement del llibre de la Marta Rojals, i tots coincideixen que és molt bo.

Aquests són alguns dels titulars que han escrit:

El QUADERN d’El País: “Marta Rojals sap treure or i diamants de les deixalles irrecuperables de la vida quotidiana” (Ponç Puigdevall)

La Vanguardia CULTURA/ES: “La crisi social i econòmica remou el fons tèrbol que hi ha en la personalitat de l’Anna” (Julià Guillamon)

El Periódico LLIBRES: “Després d’un debut generacional, Marta Rojals confirma la seva vàlua en una segona novel·la. L’autora desplega el seu poder d’observació i síntesi, transmès amb una llengua fresca” (Viçens Pagès)

Ara LLEGIM:  “Ara ens comuniquem més i pitjor. Després del fenomen Primavera, estiu, etcetèra (2011), que ha venut deu mil exemplars, Marta Rojals publica una segona novel·la, L’altra, més fosca i pertorbadora que l’anterior” (Jordi Nopca)

L’Avui CULTURA: “Els hàmsters van en bicicleta. La protagonista de L’altra es desplaça per Barcelona en bicicleta”. Amb la segona novel·la, Marta Rojas ha fet un pas endavant i es confirma que –al contrari del que passa sovint amb els debuts prometedors–, darrere d’aquest nom (perquè de rostre no n’hi ha), s’amaga una escriptora de soca-rel” (Valéria Gaillard)

El Mundo TENDENCIAS: “La escritora misteriosa. La ‘Pynchon’ catalana. La identidad de Marta Rojals sigue siendo el secreto mejor guardado de la narrativa catalana. Mientras sus libros se venden cada vez más, ella sigue negándose a dejarse ver: ‘Decidí hacer lo contrario que el resto de los escritores: solo promoción por mail y redes’” (Laura Fernández)

Aquesta crítica d’El Mundo diu, també:  “En su segunda obra ha escrito una novela urbana sobre  una crisis de la pareja”. Doncs sí, parla de la crisi de la parella, de la social, de les relacions, de la vida, de les coses que ocultem… La parella de la protagonista de la novel·la, Anna /Annona/Nona és el Manel/Nel, i aquest és l’aspecte que jo vull destacar d’una novel·la que han qualificat de dura, el tema de l’amor (amb totes les imperfeccions) triat lliurement. L’amor d’un company com el de la Nona existeix malgrat les crisis i tutti quanti.

Altres articles:

La Vanguardia CULTURA: “Coses que ocultem”

El QUADERN: Entrevista

www.timeout.cat: “Sota un rivet blau marí”

“Hi ha  homes que t’inviten a ballar”
“L’ANNA VA SENTIR LA VEU DEL NEL, AL POBLE, EL PRIMER ESTIU: QUINA TRALLADA, NENA, (…) I ENCARA UN ALTRE DIA; ELS DITS DEL NEL PRENENT-LI EL CACAOLAT AMB BACARDI DE LES MANS, PER TREURE-LA A BALLAR: QUE NO M’AGRADA BALLAR, IDIOTA: QUE SÍ QUE T’AGRADA, VA: UN DOS  TXA-TXA-TXA.” (pàgina 324).

Felicitats a l’escriptora de la Palma d’Ebre afincada a Barcelona, i bona lectura!

Els comentaris estan tancats.