Inici » Cultura, General, Llibres

10a Fira del Llibre Ebrenc i 6a fira d’espectacles literaris (Litterarum)

21 juny 2013 adminas Cap comentari

10 Fira llibre004Literatum003

Del 31 de maig al 2 de juny es va celebrar a Móra d’Ebre la Fira del Llibre Ebrenc. La Fundació el Solà hi vam presentar Xirolet i la figuera de Menares.

Aquesta és una fira consolidada  que enguany va aplegar més de 3.000 persones. A la vegada se celebra Litterarum, una fira d’espectacles literaris amb més de 13 propostes i l’assistència de més de 60 programadors.

Un dels espectacles que van cloure la fira va ser el de la poeta i música Rosa Pou, amb textos de Josep Pedrals i Pere Quart. Fa poc vaig veure aquesta artista, que us recomano, a la setmana de poesia de Barcelona. El seu és un espectacle de petit format però de gran contingut. L’acompanyen al teclat Xavi Lloses, al contrabaix Joan Montera i, a la bateria, Ramon Prats.

A la presentació del conte del Xirolet vam compartir l’acte amb Joan Todó, poeta de la Sénia, Carles Terés del Matarranya, David Tormo de Vilalba els Arcs, Neus Pallarès d’Arnes i Àlvaro Arasa de Tortosa.

Marges

 

 

 

 

Roger Vilà (Sentmenat, 1968), autor de la novel·la Marges editada per Barcino, no hi va assistir, però en principi havia de presentar el seu llibre, del qual us fem un petit resum. La novel·la està ambientada al Priorat i el seu protagonista hi va per fer un estudi sobre  els marges de pedra seca. És una manera de trobar-se a ell mateix en un moment de crisi personal. És el debut literari d’un autor que no us decebrà.

Un altre dels llibres que va despertar el meu interès és “Estrelletes” de Mig Camí del geòleg  Álvaro Arasa.  Aquest nom tan maco no és sinó el nom d’uns fòssils, restes d’uns animals marins parents dels eriçons de mar. La gent, però, li dóna d’altres significats més imaginatius pel fet de trobar-se a l’entorn de l’ermita de Mig Camí.
Álvar ArassaEstrelletes

També van presentar els seus llibres Carme Meix de Gandesa, Francesca Aliern de Xerta, Mercè Gimeno i Francesca Calaf de Calaceit, només per nomenar algunes autores.

No hi faltava la parada de la Llibreria Bassa. Tots els llibres dels autors que van presentar novetats a la fira els podeu consultar a la seua web, www.bassa1903.com. Nosaltres aquí només us n’hem fet un petit tast.

Una de les sorpreses agradables de la fira va ser la presència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, que va fer un parlament literari de primer ordre. Ella és professora  i escriptora i aprofitem per donar-vos la referència del seu últim llibre publicat: Clàssics moderns, editorial ARA Llibres, Barcelona , 2013.

En aquesta època de llibres digitals no va faltar tampoc a la fira la presència d’un membre de la revista digital El núvol que anava retransmetent en directe les notícies fresques de la fira.

Bona lectura en paper i digital.

Els comentaris estan tancats.