Inici » Comarques, Cultura, Destacats, Llibres

BASSA 1a papereria des del 1903. Móra d’Ebre

23 abril 2013 adminas Cap comentari

logo_impremta_bassa Aquesta és la web de la llibreria papereria Bassa: www.bassa1903.com

Aquí podreu trobar tota la informació d’aquesta empresa familiar que va començar com a impremta( de fet a les nostres terres encara en diem la Impremta Bassa) i que enguany celebra 110 anys amb l’eslògan: “Des del 1903, 110 anys a prop teu.”

Si el 1903 va néixer com a taller tipogràfic amb el nom d’IMPREMTA MODERN BASSA, actualment Sergio Bassa, besnét del fundador, continua al capdavant del negoci com a llibreria papereria.

Els seus pares, Jorba Bassa i Asunción, van continuar l’empresa de l’avi fundador i a mitjan anys noranta van ser els seus fills Òscar i Sergio els qui es van fer càrrec de l’empresa, l’Òscar de la impremta i el Sergio de la llibreria papereria, totes dues en funcionament i situades a Móra d’Ebre.

logo_papereria_bassaLa llibreria Bassa està molt arrelada al territori i per això podeu trobar-hi totes les publicacions ebrenques i literatura en general, llibre infantil, de text…

Sergio ha fet una aposta pel llibre digital i forma part d’una plataforma anomenada LIBERDRAC. En la seua web, www.liberdrac.cat, podreu trobar una àmplia i completa informació d’aquest  projecte engegat pel Gremi de Llibreters de Catalunya que ofereixen llibres digitals.

Una opció per a llibreries petites, mitjanes i grans que troben punts de col·laboració bo i creant una xarxa de prescripció i d’informació a tot el territori.

Liberdrac apropa el llibre digital a tot el territori lingüístic català, el lector pot demanar el consell al llibreter perquè els pugui aconsellar tan sobre llibres en paper o llibres digitals.

Mig centenars de llibreries han apostat, de moment, per aquest portal de venda de llibres digitals i ofereixen més de 14.000 llibres en ctalà i castellà, i aviat en altres idiomes.

La plataforma Liberdrac té a la venda una tableta per llegir els llibres digitals que podeu comprar a les mateixes llibreries.

Naturalment a la Impremta Bassa la podeu comprar i si no ho teniu clar us atanseu a la botiga, el Sergio us farà una bones explicacions sobre el seu funcionament i fins i tot les podreu provar com jo vaig poder comprovar.

Entre els canvis de la botiga un molt interessant és l’espai per poder fer presentacions de llibres d’autors ebrencs per descomptat, i d’obres d’autors de tot el territori.

Puntualment trobareu a la web, també podeu seguir les informacions al seu facebook, Twitter i Youtube totes les activitats que es duen a terme en aquest ESPAI LITERARI.

I un suggeriment, després d’una presentació d’un llibre o d’una altra activitat literària una bona opció és continuar la tertulia amb els amics al costat del riu, a l’aire lliure, el clima de la Ribera ho permet gairebé tot l’any, a Móra d’Ebre on continua esta centenaria llibreria paperia Bassa.

Fina Font Ruana

Els comentaris estan tancats.