Inici » Arts, Cultura, Fundació, Llibres

El Xirolet i Col·laboració a les escoles

28 febrer 2013 adminas Cap comentari

Des del Servei Educatiu del Priorat hem elaborat  diferents “clubs de lectura” comptant amb la col·laboració de la Biblioteca Salvador Estrem i Fa, de Falset, i de la Fundació el Solà, de la Fatarella, que ens han cedit els llibres dels “clubs”.

Club de lectura“Un Club de lectura és un grup de persones que llegeixen al mateix temps un llibre. Cadascú ho fa a casa seva però un cop a la setmana, en un dia i a una hora prefixats, es reuneixen per comentar les pàgines llegides des de la trobada anterior.”

A les trobades es comenta allò que s’ha llegit, es parla dels personatges, de les històries, dels problemes i de les solucions, de les experiències personals.  

A cada reunió s’acorda el número de pàgines que es llegiran per a la següent sessió, i només serà d’aquelles que caldrà parlar (un lector pot llegir-ne més, si li ve de gust, però no n’hauria d’explicar res).

Cada club de lectura conté uns 20 exemplars del mateix títol i un dossier amb orientacions didàctiques per desenvolupar l’activitat amb el vostre alumnat. L’objectiu d’elaborar aquesta proposta és facilitar un material per treballar el gust per la lectura i fer que la lectura sigui motiu de conversa i que permeti compartir idees, sensacions, emocions…

Els clubs que hem elaborat  amb el material cedit per la Fundació el Solà són els següents:

Col·laboració, text de Francesc Samper i il·lustracions de Joan Miró Oró. Editat per la Fundació el Solà de la Fatarella.

Dos ases sempre barallats aprenen i entenen que les baralles no porten a res i que és millor aprendre a conviure junts i a col·laborar.

El conte també ens vol donar a conèixer el guarà català, raça d’ase que tenim a Catalunya.

Col.laboració

 

Xirolet o el beneit, conte de tradició oral, adaptat per Fina Font Ruana i il·lustrat per Joan Miró Oró. Editat per la Fundació el Solà de la Fatarella.

El Xirolet de camí al molí del Llop, on porta a moldre gra de blat per tenir farina, troba diferents persones que l’enreden i finalment, quan arriba a casa, no porta la farina. Què ha passat?

Xirolet

 

Els comentaris estan tancats.