Inici » Arts, Cultura, Llibres

La Casa, álbum il·lustrat

30 gener 2013 adminas Cap comentari

A l’Ada Colau i als companys i companyes de la Plataforma d’Afectats per l’ Hipoteca

http://www.assembleasocial.poblenou.org/2013/02/06/manifestacio-el-16-de-febrer-pel-dret-a-lhabitatge/

http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4085325/16f-aturem-guerra-immobiliaria.html

Autors:
Roberto Innocenti, ilustració
J.Patrick Lewis, text
Editorial: SÍMBOL EDITORS
                 Col·lecció Simbolet
                 www.simboleditors.cat
                 Barcelona, 2010
   Traduït de l’anglès  per Jaume Subirana.
   Publicat per primera vegada el 2009 per The Creative Company.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest mes de febrer, s’ha celebrat a Barcelona la 9a Trobada de Novel·la Negra: BCNegra 2013

Aquesta cita anual, enguany, ha estat dedicada a la corrupció. Entre tots els participants, cal destacar el protagonisme de les dones escriptores de novel·la negra de Suecia i Noruega, especialment Maj Slöwal, nascuda a Estocolm el 1935, que ha merescut el VIII Premi Pepe Carvalho per haver estat pionera en la renovació de la novel·la negra europea.

La notícia era prou important per dedicar-li un escrit, però, la trobada casual d’un llibre il·lustrat titulat La Casa i la bona notícia  que l’Ada Colau, portaveu de la PAH (Plataforma d’ Afectats per l’ Hipoteca) hagi protagonitzat una intervenció valenta davant dels representants dels poders polítics i econòmics en favor de tota la gent que està perdent o a punt de perdre la casa, m’ha fet deixar aparcat aquest article per una pròxima col·laboració.

Recomanar-vos aquest llibre, que té com a protagonista una casa, és la meua manera d’expressar la solidaritat a la Plataforma d’Afectats per l’ Hipoteca  i mostrar la més profunda admiració a la seua portaveu: l’Ada Colau.

La mare sempre deia una frase que m’encanta: “La casa és lo cel” i realment la casa deu ser el cel i perdre-la un infern.

Aquesta és la ressenya  del llibre:

La Casa, el títol original The House, recull la història d’una casa de camp italiana tot al llarg del segle XX.

L’ascens i la caiguda del feixisme, la guerra, l’emigració i altres esdeveniments desfilen davant de les quatre parets de La Casa.

Els autors són Roberto Innocenti, l’ il·lustrador i J. Patrick Lewis. Poso primer l’ il·lustrador perquè  els seus dibuixos són la part més important d’ aquest àlbum il·lustrat, ell és un artista autodidacte que s’ha guanyat l’admiració del món pels seus dibuixos.

El 2008 va guanyar el prestigiós premi Hans Christian Andersen Award per la seua contribució a la literatura infantil. Aquest premi és com el Nobel, en il·lustració, el màxim premi que pot rebre un il·lustrador.

Viu a Florència, Itàlia.

J. Patrick Lewis és un dels principals autors americans  de literatura infantil i juvenil, amb més de seixanta llibres publicats.

Abans de dedicar-se a la seva passió pels llibres havia estat professor d’ economia. Viu a Westerville, Ohio.

Bona mirada, bona lectura d’aquest magnífic conte il·lustrat

Fina Font Ruana.

 

 

 

Els comentaris estan tancats.