Inici » Activitats Fundació, Cultura, La Fatarella, Patrimoni històric

Activitats de Lo Riu i col·labora amb la pel·lícula La Fatarella, 1938

6 novembre 2012 adminas Cap comentari

Activitats Lo Riu - Novembre2012

El proper dissabte 10 de novembre, Lo Riu Associació per l’Estudi del Patrimoni Arqueològic i Històric de les Terres de l’Ebre i la Universitat de Barcelona han organitzat una VISITA GUIADA a l’Espai Històric del Final de la batalla de l’Ebre a la Serra de La Fatarella, la sortida serà a les 4 de la tarda de la seu de l’associació Lo Riu, al carrer Sola 27 (antic consultori mèdic) de La Fatarella, desprès de la visita es farà una ofrena floral, on es van trobar les restes d’un soldat republicà, en el transcurs de les excavacions arqueològiques fetes el 2011, també es podrà visitar l’exposició interpretativa del Final de La Batalla de l’Ebre.

A les 7 de la tarda, al casal de La Fatarella, es farà la PRESENTACIÓ en societat i a la premsa de l’informe de les excavacions arqueològiques fetes el 2011 a les fortificacions que van permetre la retirada de l’exèrcit república, els últims dies de la Batalla de l’Ebre. En aquestes excavacions es van localitzar les restes d’un dels últims soldats republicans (Charlie) que van lluitar defensant la retirada dels seus companys pel pont de Flix.

Aquestes excavacions foren dirigides per arqueòlegs de la Universitat de Barcelona i del CSIC, amb la col·laboració de l’associació Lo Riu de La Fatarella.

D’aquestes excavacions els científics del CSIC i els arqueòlegs del DIDPATRI de la Universitat de Barcelona han elaborat un informe que dóna més llum a les últimes hores de la Batalla de l’Ebre. En conjunt, el treball aporta una nova aproximació als combats de la Batalla de l’Ebre, ja que la col·laboració entre experts de diversos camps científics ha permès generar una visió més rica i completa d’una acció tan rellevant com va ser l’assalt a la línia de la Fatarella.

La presentació anirà a càrrec del doctor en història, el senyor Francesc Xavier Hernandez i la directora de l’excavació la senyora Mª Carmen Rojo; tots dos pertanyen al grup de Didàctica del Patrimoni de la Universitat de Barcelona.

Curtmetratge La Fatarella 1938Al finalitzar la presentació es farà la PROJECCIÓ del vídeo promocional del curtmetratge “La Fatarella 1938” que es rodarà a diferents llocs de La Fatarella, aquest projecte és una iniciativa de la productora ampostina DeltaProduccions i busca finançament mitjançant la pàgina de micromecenatge Verkami  http://www.verkami.com/projects/3406.

I aquest, és el de la web del curtmetratge La Fatarella, 1938, per si necessiteu més informació: http://www.lafatarella1938.com

Els comentaris estan tancats.