Inici » Activitats Fundació, Comarques

Xerrada: L’Olivera Cooperativa

4 octubre 2012 adminas Cap comentari

Olivera CooperativaEl dissabte 27 d’octubre a les 19.30h a la seu de la Fundació va tenir lloc la xerrada: “L’Olivera Cooperativa, agricultura social des del 1974″, a càrrec de Carles de Ahumada. Després de la xerrada-col·loqui hi va haver una cata dels diferents productes.

Què fan a la Cooperativa l’Olivera i qui són:

Vins i olis amb ànima social
A L’Olivera cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis cercant d’expressar d’allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.

Són una cooperativa d’integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estan convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.

Van començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d’interior.

El resultat d’aquesta feina és un ventall de vins i olis diferents que us convidem a descobrir.

A l’olivera creuen que l’acció social i economia productiva poden anar de la mà.

Vallbona de les Monges: identitat mediterrània
A Vallbona la història està marcada per la presència del monestir cistercenc femení més antic de Catalunya. L’orde del Cister fou fundat a la Borgonya i es dedicà a combinar l’activitat espiritual segons la regla de Sant Benet amb el desenvolupament en l’àmbit de l’agricultura i l’organització del territori.

Vallbona és lloc de carenes i valls petites on s’intueix l’acció erosiva de l’aigua, que ha deixat la seva empremta i n’ha modelat el paisatge. És terra de sòls de fondo i costers sostinguts per marges de pedra seca que, junt a les nombroses cabanes, ens parlen d’un passat més habitat i productiu. Aquests murs constitueixen un element fonamental en la conservació de la fertilitat dels sòls i l’eficiència en l’aprofitament de l’aigua, i la saviesa i feina intensa acumulada per les generacions ens permet gaudir d’un paisatge digne d’admiració, avui en dia en seriós perill.

Per més informació: http://www.olivera.org

Olivera cooperativaOlivera cooperativa

Els comentaris estan tancats.