Inici » Comarques, Cultura, Opinió

Pèrdua d’en Josep Vallès i Campanera‏

20 maig 2012 adminas Cap comentari

Josep Valles CampaneraDivendres passat 18 de maig en Josep Vallès i Campanera de 50 anys i nascut a la Bisbal del Penedès va morir després de lluitar intensament contra el càncer. El dissabte durant tot el dia moltes persones el varen poder acomiadar al Tanatori del Vendrell i diumenge a 2/4 de 10 del matí a l’Església de la Bisbal del Penedès una multitud li va dir l’últim adéu.

Entre moltes més activitats una de les seves passions eren la fotografia i la pedra seca. De les construccions en pedra seca en fou un gran divulgador. Fou un dels impulsors de l’exitosa exposició de catalogació de les barraques de pedra seca de la Bisbal del Penedès, responsabilitzant-se de la fotografia de més de 300 d’aquestes construccions. Posteriorment va acompanyar i promocionar l’exposició en les més de 15 poblacions que ha estat sol·licitada des de llavors. La seva expertesa en el camp de la pedra seca el va portar a participar en múltiples projectes editorials com ara el llibre Caminades (2005), el calendari de les cooperatives associades a la Unió Corporació Alimentària de Reus (2011) i el seu propi llibre “Poemes de Pedra Seca” (2006) amb la col·laboració de la Natí Soler. També col·laborava assíduament amb la Revista Pedra Seca i la Coordinadora d’Entitats per la “Pedra Seca” i no es perdia cap de les “Trobades d’Estudi per la Preservació del Patrimoni de pedra en Sec”. A la seu de la Fundació el Solà l’abril de 2009 vam poder gaudir de l’exposició que ell, i els seus companys del Marge van fer voltar per tantes poblacions. Va venir el dia de la inauguració, el 8 d’abril de 2009, i vam fer una excursió pel nostre terme.

El mes de juliol del mateix any ell ens va acompanyar als “amics de la Fundació” a conèixer les barraques de la Bisbal. Des de la Fundació el recordem, i lamentem la seva pèrdua. Un record pel Josep des d’aquí.

Els comentaris estan tancats.