Inici » Activitats Fundació, Arquitectura i urbanisme, Ecologia

Conferència – col·loqui: Espais sans, persones sanes

21 maig 2012 adminas Cap comentari

Conferència - col·loqui: Espais sans, persones sanes

El dissabte, 26 de maig a les 7.30 de la tarda a la seu de la Fundació el Solà tindrà lloc la conferència – col·loqui “Espais sans, persones sanes” a càrrec de l’arquitecta Alba Canova.

L’assemblea parlamentària del Consell d’Europa va aprovar el dia 27 de maig de 2011 la Resolució 1815 referida als perills potencials dels camps electromagnètics i els seus efectes en el medi ambient. Xarxa d’antenes de telefonia mòbil, xarxes sense fils d’accés a Internet són cada vegada més corrents en llars, oficines i moltes zones públiques (aeroports, centres d’ensenyament i zones residencials i urbanes). A mesura que augmenta el nombre d’estacions base i xarxes sense fils locals, augmenta també l’exposició de la població a les radiofreqüències.

Pel que fa a la protecció dels xiquets i xiquetes, la resolució recoman: Dissenyar, en l’àmbit dels diferents ministeris (educació, medi ambient i sanitat), campanyes d’informació específiques adreçades al professorat, les mares i pares i els xiquets i xiquetes per advertir-los dels riscos específics de l’ús precoç, indiscriminat i perllongat dels telèfons mòbils i d’altres dispositius que emeten microones; donar preferència, per als xiquets i xiquetes en general, i especialment als centres d’ensenyament i a les aules, a les connexions a Internet per cable, i regular estrictament l’ús de telèfons mòbils a les escoles.
http://www.apdr.info/electrocontaminacion/Documentos/Institucions_Europeas/P.A.C.E.06.05.11_cas.pdf

La persona que farà la conferència «Espais sans, persones sanes», Alba Cànovas, va estudiar Arquitectura i va treballar professionalment com a calculista d’estructures en l’edificació. L’any 2008 es va replantejar tot el sistema d’arquitectura convencional i començà a interessar-se per temes relacionats amb la nutrició, la salut, l’ecologia i la bioconstrucció, cosa que l’ha portat a seguir, des de l’any 2009, cursos d’arquitectura i bioconstrucció.

El mateix any 2009, al congrés organitzat per l’Institut Tecnològic de Lleida (http://www.itl.cat/noticies-sostenibilitat/Sostenibilitza-t-2011) i la Universitat de Lleida, descobreix l’Institut de Bioconstrucció de Neubeuern (Institut für Baubiologie + Oekologie Neubeuern), Alemanya (http://www.baubiologie.de/site/home.php), i la Baubiologie (bioconstrucció), disciplina que neix a Alemanya als anys setanta i que relaciona factors ambientals (naturals i/o artificials) i de la construcció amb la salut.

La bioconstrucció promou la construcció d’edificis sans. Té en compte factors com l’electrocontaminació, la qualitat de l’aire interior, els productes químics, els metalls pesants, la radioactivitat, els fongs… La majoria de bioconstructors d’Alemanya treballen en col·laboració amb metges. Cada vegada es veuen més persones afectades per patologies relacionades directament o indirectament amb factors ambientals (al·lèrgies, SQM sensibilitat química múltiple, fatiga crònica, fibromiàlgia, sensibilitat electromagnètica, etc.).
Actualment, l’Alba col·labora amb metges que tracten pacients afectats per problemes ambientals. No es considera experta en cap tema, però li interessa difondre la informació dels que sí que són experts i és especialment sensible a l’afectació dels camps electromagnètics en els xiquets i xiquetes als centres escolars, les biblioteques o els espais públics.

La Fundació el Solà us anima a participar en aquesta conferència-col·loqui que de ben segur ajudarà els professionals de l’ensenyament, els responsables municipals, les famílies i tothom en general a disposar d’informació per poder aplicar-la en els seus espais respectius.

Vídeos de la conferència:

 

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.