Inici » Activitats Fundació, Arts, Comarques, Cultura, Fundació, General, La Fatarella, La imatge, Patrimoni històric

Festes majors a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

30 juliol 2011 adminas Cap comentari

Portada del programa de Festes Majors d'Estiu de 2011Programa de la festa major de la Fatarella de l'any 2010Amb la canícula ens arriben les festes majors. Toca triar i remenar on passar-ho bé o esmerçar amb profit el temps de lleure a prop de la Fatarella.

Les properes festes majors de la Terra Alta són les de Gandesa de l’1 al 5 de setembre i les d’Horta de Sant Joan del 7 al 12 de setembre. També cal destacar la festa de la Máre de Déu de la Misericòrdia de la Fatarella el dia 8 de setembre.

Tenim aquests recursos a Internet que us expliquem a continuació.

Per davant de tot, cal anar consultant l’agenda municipal de la Fatarella i, sobretot, no faltar a la ballada de la jota ni a la corrida de rucs: cal informar-se bé dels actes més tradicionals.

Com que cal complir les obligacions del bon veïnatge, seguirem amb atenció les agendes oficials dels pobles del voltant. Les de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre les podrem localitzar des dels respectius Consells Comarcals.La Fatarella. Ballada de la Jota

Si els nostres webs informatius oficials se’ns queden curts, el web Surt de casa (dedicat a la cultura i l’oci de les Terres de l’Ebre) té un apartat de fires i festes entre d’altres opcions culturals i lúdiques a les Terres de l’Ebre. Surt de Casa, logoCal anar a l’article dedicat a les festes majors (“Anem de festa major”) que ens diu les dates de les festes majors de cada poble, i ens permet descarregar un programa en PDF de moltes festes majors de les Terres de l’Ebre. A més a més podem navegar directament pels actes a tots els pobles d’aquestes comarques. També podem localitzar l’etiqueta d’una comarca o d’un poble concret amb una cerca de text a la pàgina, o anant al peu de la mateixa. Així ho podem fer per la Fatarella, per la Terra Alta o per la Ribera d’Ebre, per exemple.

Festes majors de Catalunya, logoEl web Festes Majors a Catalunya ens ofereix un calendari visual del mes en curs i del pròxim, on podem escollir un dia en concret. En el menú superior podem triar el tipus d’esdeveniment, com ara “festa major”. Al primer “frame” de l’esquerra, “Agenda”, podrem escollir una comarca clicant al text “Per comarca”: això ens permetrà fer la tria en un llistat o en un mapa de comarques. Així podrem anar, per exemple, als actes previstos a la Terra Alta o a la Ribera d’Ebre a partir del dia en curs.

A mesura que vagin actualitzant continguts, també trobarem informació per pobles a TAT – Terra Alta Turisme. Trobarem més informació turística i cultural de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre a Internet en les següents adreces:Corrides de rucs per la festa major de la Fatarella

Esperem que aquestes recomanacions siguin útils i que tots els actes programats siguin un èxit.


[Anar a la presentació de l'exposició]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.