Inici » Ecologia, Món, Nuclears

Informe del Dr. Pere Carbonell al MH President Montilla sobre el cementiri nuclear

30 juny 2011 adminas Cap comentari

Informe del Dr. Pere Carbonell Mitjans, doctor en Ciències Físiques i expert en Radiofísica pel CSN, presentat al Sr. Montilla, aleshores president de la Generalitat, que fa referència al cementiri radioactiu previst amb el municipi d’Ascó com a candidat.

“Amb el temps els residus radioactius de les centrals nuclears podrien significar per a la humanitat un perill equivalent al dels efectes d’una guerra nuclear”

C.F. Barnaby; Science Journal, 1970

Dr. Pere Carbonell (CSN)

Dr. Pere Carbonell (CSN)

L’informe del Dr. Pere Carbonell parteix de la base que la opció nuclear no és acceptable.

Presid. José Montilla

Presid. José Montilla

Analitzant en profunditat el problema dels residus radioactius i el fet d’emmagatzemar–los en cementiris, proposa la creació d’una comissió interdisciplinària de professionals independents i considera que la despesa econòmica en matèria d’energia hauria d’anar dirigida a promoure a gran escala les energies alternatives, òbviament més descentralitzades però amb un futur actualment panificable. Acaba dient que una decisió d’aquest nivell no pot en cap cas recaure sobre un ajuntament, el d’Ascó, mancat de tot element de judici tècnic i ambiental, que, en principi, pugui comprometre tot un país. Us animem a llegir-lo.

[Anar a la presentació de l'exposició]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.