Inici » Cultura, Ecologia, General

Joan Martínez-Alier

21 abril 2011 adminas Cap comentari
Joan Martínez-Alier

Joan Martínez-Alier

Joan Martínez Alier (Barcelona, 1939) és un economista català. És catedràtic d’Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat research fellow del St. Anthony’s College d’Oxford i professor visitant a la FLACSO, a l’Equador. És autor d’estudis de temes agraris a Andalusia, Cuba i la serra del Perú, membre fundador de la Societat Internacional d’Economia Ecològica i de l’Associació Europea d’Economia Ambiental. Ha estat col·laborador freqüent de revistes alternatives (Cuadernos del Ruedo Ibérico, Bicicleta, Mientrastanto, Archipiélago). Actualment dirigeix la revista Ecologia Política.

És autor de L’ecologia i l’economia, llibre publicat també en castellà, anglès, japonès i altres llengües, que s’ha convertit en una història clàssica de la crítica ecològica a la ciència econòmica. La seva obra fins avui en dia consta de prop d’una vintena de llibres més al voltant d’aquesta qüestió, alguns dels quals es podran fullejar a la seu de la Fundació el Solà durant l’exposició.

Ha estat introductor de la historiografia ecològica a l’estat espanyol. Políticament ha estat impulsor de l’ecologisme polític a l’estat espanyol. Va ser candidat sense èxit pels Verds al Parlament Espanyol.

[Anar a la presentació de l'exposició "25 anys de Txernòbil..."]

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.