Inici » General, La Fatarella

Dia de la vaga general a la Fatarella amb dedicatòria

12 octubre 2010 adminas Cap comentari

Dret de vaga

Constitució espanyola. L’article 28.2 estableix que es reconeix el dret a la vaga dels treballadors per a la defensa dels seus interessos,

i la doctrina del Tribunal Constitucional assenyala que el dret de vaga consisteix en el dret del treballador a deixar de prestar transitòriament els serveis, en qualsevol de les manifestacions o modalitats que pugui revestir, sense que l’empresa pugui sancionar-lo  per això.

La Fatarella, el dia de la vaga general contra la reforma laboral

El dia 29 de setembre de 2010 , dia en què  estava convocada la vaga general, la Fatarella va continuar la seva vida quotidiana sense grans alteracions. Hi va haver mercat a la plaça amb quatre parades, les dues peixateries van pregonar peix fresc, les escoles van fer classe normal, la Cooperativa estava oberta, les obres de les escoles van continuar al seu ritme, els treballs a la central eòlica eren evidents, les dues Caixes van obrir i tots els bars i restaurants estaven de serveis mínims. Encara que, com podreu comprovar per les fotos, tampoc no es veia gaire moviment al carrer.

Vaguistes a la Fatarella. Això no és crisi, se’n diu capitalisme

Com el poblat d’Astèrix i Obèlix; encara que pocs, també hi va haver vaguistes a la Fatarella. Treballadors de l’Ajuntament i uns quants autònoms, empreses de serveis i de la construcció,  aquest dia van parar per diferents motius, alguns per la intenció del govern central d’allargar l’edat de jubilació i el seu sistema de càlcul. També es veia poc moviment als treballs del rec.

A aquets pocs vaguistes van dedicades aquestes fotos que ens han enviat a la redacció d’Alfatara des de Barcelona, perquè vegin signes de la vaga que no van poder veure a la Fatarella. Una foto del banc ocupat de la plaça Catalunya abans de ser desallotjat pels mossos d’esquadra i una foto d’una parada de bus sense informació sobre quan passarà el proper autobús.

Moviment sindical

La vaga estava plantejada contra la reforma laboral del govern de Zapatero, encara que podeu mirar si voleu els webs dels sindicats per veure quines reivindicacions feien per la vaga, no totes coincidents.

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.