Inici » General, Món

Xarxa d’economia solidària. Què és?

14 setembre 2010 adminas Cap comentari

Què és la Xarxa d’Economia Solidària (XES)?

L’eslògan de la XES diu: «Hi ha una altra manera de fer economia i avui ja és possible»

De temps, sabem que la crisi on ens han fet caure no prové (que també) d’unes males pràctiques bancàries. Sabem que aquesta és una crisi estructural i que tots els fonaments del sistema capitalista trontollen. Les causes són fondes. La crisi d’ara és econòmica, però també climàtica, energètica, alimentària, demogràfica. És la crisi del sistema, una crisi que prové d’una mala arrel de l’espècie humana: la cobdícia.

I no en sortirem reblant en el que ens ha portat aquí, anant cap enrere, cap a més consum, cap a un consum més irresponsable, més injust. No en sortirem insistint en més capitalisme. Ni reinventant-lo.

Segons Jordi Garcia, l’economia solidària és el conjunt de pràctiques econòmiques (…) que persegueixen la satisfacció de necessitats en lloc del lucre i que es regeixen pels valors de cooperació, solidaritat, democràcia, igualtat i sostenibilitat. I la Xarxa d’Economia Solidària (XES) és qui dóna suport a un entramat econòmic i social que prova d’organitzar-se des d’aquestes perspectives, d’una altra manera. Que prova de viure. I la cosa va marxant.

Per més informació: http://www.xes.cat/

Deixa la teva resposta!

Afegeix els teus comentaris, o trackback des de la teva pròpia web. També pots subscribe to these comments via RSS.

Sigues educat, polit i segueix el tema de debat. No acceptem spam.

Pots fer ús d'aquestes etiquetes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquesta web suporta Avatars. Per obtenir el teu avatar, registra't a Gravatar.